Shuem Sjamanisme maakt gebruik van deze krachtige healingwijze, ontdaan van de traditionele uitingsvormen van het tribale sjamanisme.

Shuem Sjamanisme richt zich op het gebruik van sjamanistische technieken voor toepassing in de Westerse, urbane samenleving. Het biedt een praktische toepassing om de magie van het sjamanisme door te laten werken in waar je dagelijks leeft en werkt. Je hoeft er niet voor op een berg te zitten, of je terug te trekken uit het leven. De verbondenheid met alles om je heen en ook met de natuurlijke elementen, kun je overal ervaren. Zo brengt het grotere harmonie en openheid in het dagelijkse leven.

Uitgangspunt is het menselijk ervaren dat zich afspeelt op verschillende lagen of niveaus. Van sommige lagen zijn we ons bewust terwijl andere onbewust zijn. Binnen het menselijk ervaren worden vier velden onderscheiden:

Body – het lichamelijk ervaren, de zintuigen

Mind – het denken

Soul – het gevoel, dromen, herinnering

Spirit – de Wil, overtuigingen

Deze vier velden zijn continu in beweging en beïnvloeden elkaar. In de Westerse maatschappij ligt grote nadruk op de bewuste velden van Body en Mind. Je bent echter ook de onbewuste velden van Soul en Spirit. Deze onbewuste velden spelen een belangrijke rol en ‘sturen’ alles wat je doet en denkt. Shuem Sjamanisme biedt toegang tot de diepste laag van Soul, ook wel het causale veld genoemd; alles wat daar verandert, manifesteert zich in de velden van Body en Mind, het dagelijks leven.

Een heldere uitleg over Body, Mind, Soul en Spirit geeft Stefan in het filmpje op deze pagina.

Ritueel

In de rituelen voor healing en meditatie wordt gebruik gemaakt van instrumenten die de toegang tot Soul vergemakkelijkt. Kijk hier een korte film over het gebruik van deze instrumenten en met welke intentie ze worden ingezet:

Sjamanistische Healing

Sjamanisme kan bij uitstek ingezet worden voor diepgaande healing. Door problemen bij de oorzaak te transformeren, kunnen patronen veranderen. Het wordt ook wel het oplossen van ‘soul-loss’ genoemd; het integreert als het ware een onbewust traumatisch of naar gevoel dat we diep hebben weggestopt. Hierbij hoef je niet zelf die problemen weer op te zoeken; de healer huilt als het ware jouw tranen weg, zodat jij weer opgelucht verder kunt.