• Opleiding Sjamanistisch Genezer

  Uniek leertraject ‘De basis van Magie’

  Sjamanisme-Healing-opleiding

Deze opleiding, gebaseerd op jarenlange praktijkervaring als shamaan, is uniek van opzet. Dit is geen gewone therapeutische opleiding, en zelfs geen ‘ normale’ alternatieve opleiding. Hier wordt ervaring op een ambachtelijke manier van shamaan op leerling overgedragen. Er wordt niet ‘geleend’ uit andere culturen maar de basis van magie wordt onderwezen: wat is het principe en hoe pas je het toe. En dat alles zonder vervreemdende exotiek.

Tijdens deze opleiding komen alle aspecten van het werken als shamaan aan de orde: healing; meditatie; psychopompus (het overbrengen van de doden); mythebrenger; magie.

De focus in de lessen is praktisch van aard; het moet toepasbaar zijn in je eigen leven. Daarnaast is het gericht op het vervullen van de taak als healer.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ‘ innerlijke’ houding en de vorming daarvan.

Je komt in een proces waarin je het leven steeds meer als geestelijk krijger tegemoet gaat treden. Dit vereist en creëert een zeer diepe innerlijke verandering in de wijze waarop je het dagelijkse leven ervaart.

Het belangrijkste aspect in deze opleiding is een persoonlijke vorming, die tot een radicaal andere wijze van het waarnemen van de werkelijkheid leidt.

Uitgangspunt: de subtiele waarneming van Soul

Ten grondslag aan het bewuste denken en doen, ligt de onbewuste wereld van gevoel en overtuiging. Sjamanen maken binnen een continuüm onderscheid in vier velden:

 • Body: het materiële veld, het fysieke lichaam en de zintuigen
 • Mind: het mentale veld, het denken en bewust worden
 • Soul: het causale veld, het voelen en emotie
 • Spirit: het vitale veld, de wil, overtuigingen en motivatie

Deze velden zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar doorlopend. Ieder veld vraagt om een specifieke benaderingswijze. Niet alleen kent ieder veld zijn eigen ‘taal’, maar ook is er een zekere hiërarchie in waar te nemen. Voor shamanen is het overduidelijk dat praten (Mind) over onze problemen (Soul) weinig effect heeft. Een shamaan werkt direct in Soul en kan daarmee diepgaande(r) transformatie bewerkstelligen.

De opleiding:

Het grootste deel van de opleiding houden we ons bezig met de basis energetische vorming, met name toegespitst op jouw eigen ontwikkeling. Veel van de technieken die je hierbij leert kun je later ook voor jouw cliënten gebruiken. Voorts is het voor het uitvoeren van energetisch werk een vereiste dat je zelf in een redelijke staat verkeert en dat een groot deel van je energetische bagage is opgeruimd voordat je met andere mensen gaat werken.

De onderdelen:

1. Het opbouwen van kracht en energetisch bewustzijn.

We beginnen met het ontwikkelen van shamanistisch bewustzijn, wat al snel wordt toegespitst op de eigen situatie. Ik heb ervoor gekozen juist hiermee te beginnen, omdat het een basisopening naar andere lagen is en daardoor direct veel meer diepte en kracht geeft aan alles wat hierna volgt. Het een eenvoudig te openen deur, die voor de meeste mensen goed toegankelijk is.

2. Jouw rol als therapeut

Het tweede deel is gericht op jouw rol als therapeut en de interactie met jouw cliënt: hoe blijf je neutraal, hoe voorkom je beïnvloeding, etc..

3. Diagnose, healing en afstemming

Hierop volgt het onderdeel diagnose, en het begin van de eigenlijke van anderen. Ook het diagnosticeren en behandelen op afstand komen aan de orde, hiernaast wordt er veel aandacht besteed aan de juiste afstemming, hier toe zullen we ook een speciaal programma volgen olv. Abbahji, en hoort de mogelijkheid tot het ontvangen van een innerlijke mantra voor diepere innerlijke afstemming zeker tot e mogelijkheden.

Programma

 • basisvorming energetisch bewustzijn
 • diagnose en healing van anderen
 • soul-retrieval en -extractie
 • opbouwen van persoonlijke kracht
 • beheersing van de aandacht
 • openen van verschillende niveaus van waarneming
 • innemen van een neutrale plaats
 • energetische communicatie
 • bescherming tegen invloeden
 • energetisch reinigen van ruimtes en objecten
 • het overbrengen van de doden
 • magie en ritueel
 • gidsen en voorouders
 • shamanistisch reizen
 • mannelijke en vrouwelijke perceptie
 • live healing

Voor wie?

Deze Opleiding Sjamanistisch Genezer is bedoeld voor iedereen die een sterke drang ervaart en zich geroepen voelt, op welke wijze dan ook, tot de taak van shamaan. Dit is de belangrijkste toelatingseis.

Na het afsluiten van de opleiding moet men in staat zijn beroepsmatig zelfstandig mensen te behandelen met uiteenlopende klachten. De opleiding is een aanvullende beroepsopleiding en voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op emotioneel, spiritueel en maatschappelijk niveau en dit wil integreren in zijn of haar leven, werk of toekomstig werk.

Docent

Alle lessen worden gegeven door Stefan Wils.

Stefan werkt nu twintig jaar als healer/shamaan en begon eind jaren ’90 vanuit die ervaring les te geven. In de loop der jaren heeft hij vele duizenden healingsessies gegeven ten behoeve van cliënten en studenten. Vanuit zijn ervaring laat hij studenten gewaar worden van een sjamanistisch perspectief op het leven. Studenten ervaren zijn lessen als praktisch, verruimend, helend en als spiritualiteit met beide voeten op de grond.

Praktische informatie

Deze opleiding brengt je in een diepgaand proces van transformatie. Omdat dit heel persoonlijk is en individueel verschilt, geef ik sinds enkele jaren de voorkeur aan individuele lessen. Zo wordt het traject helemaal afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden en kun je net zo diep gaan als jij wilt.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden