Laat je raken!

In de trainingen van Shuem is regelmatig te zien dat deelnemers geraakt zijn. Door je bewustzijnsstaat te verhogen, betreedt je velden die vaak al lange tijd geleden diep weggestopt zijn.

Bij sommigen komen vroege kindherinneringen boven. Anderen ervaren een diep gevoeld verdriet, of juist zo’n blijdschap dat je er tranen van in je ogen kunt krijgen.

Ons advies hierbij: laat je raken! Het maakt ons tot mens dat we geraakt kunnen worden en als je het gevoel toe kunt laten, komen voelen en denken meer op één lijn en komt dagelijkse leven als vanzelf meer in harmonie.

Bij veel mensen is een zekere schaamte te bespeuren ten aanzien van de gevoelens die zijn weggestopt. Het geruststellende nieuws is: iedereen loopt met dergelijke zaken rond! We proberen allemaal wel iets niet te laten zien en datzelfde niet proberen te voelen.

Zolang het leven ons toelacht is dat weggestopte gevoel geen enkel probleem. Maar als het jou dwarsboomt om gelukkig te zijn, of als jij een meer spiritueel en bewust leven wilt leiden, dan begint het in de weg te zitten.

Je laten raken betekent niet dat je te koop gaat lopen met je problemen, of er helemaal in op gaat. Je laten raken betekent dat jij het gevoel erkent en toelaat, zonder daar al te veel over na te denken.

Laat het gevoel zijn verhaal vertellen. Dan kan het oplossen en transformeren en volgt een gevoel van opluchting en bevrijding.