De indirecte werking van Healing

Vorige week vertelde een deelneemster aan één van de trainingen een mooi verhaal dat illustreert wat de werking is van een healingritueel.

Aan het begin van de training deed zij mee met een groepsgewijs healingritueel. Na afloop ervan had zij niet een heel bijzonder gevoel. Het was wel rustig, maar het ritueel had niet direct indruk gemaakt.

Enkele weken later ontdekte zij echter het effect in praktijk:

“Enkele weken na het ritueel was ik op mijn werk en gebeurde er iets waardoor alle collega’s volledig op tilt sloegen. Normaliter liet ik me hierin altijd meeslepen, raakte eveneens opgewonden, verontwaardigd etc. Dit keer kwam ik echter bij de ruimte waar mijn collega’s rumoerig discussieerden, klaagden etc. en tot mijn eigen verbazing, kon ik er niet in mee gaan. Het was mij plots een raadsel waarom iedereen zo opgewonden raakte. Het was toch duidelijk dat we er niets meer aan konden veranderen. Op de drempel van de ruimte heb ik mij weer omgekeerd en ben rustig naar mijn bureau teruggekeerd.”

Dit verhaal kenmerkt schitterend het verloop van een goede healing. Healing werkt indirect; dat wat jij ervan meekrijgt tijdens het ritueel en direct daarna is slechts een fractie van het totale plaatje. Het heeft tijd nodig om uit te werken en uit te trillen en als dat gebeurt, is het goed mogelijk dat je tot je eigen verrassing totaal anders reageert op een situatie.

Healing-meditatierituelen (ofwel healingsessies in groepsverband) worden na afloop van iedere lesdag aangeboden en soms ook als losse avondsessie. Bij ernstiger klachten – als je leven echt even vast gelopen lijkt te zijn – is het aan te raden individuele healingsessies te doen; dat heeft een nog diepgaander werking dan sessies in groepsverband.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.