Altijd rustig blijven

Misschien valt het in jouw leven wel mee, maar van veel mensen hoor ik verhalen over roerige tijden. Tijden waarin plotselinge veranderingen de grond onder je voeten weg lijken te slaan. Het doet denken aan één van de opmerkingen die Stefan regelmatig in zijn lessen geeft: “Wat er ook gebeurt, altijd rustig blijven” en “wat het ook is, het gaat altijd weer voorbij.”

Destijds dacht ik dat dit betrekking had op innerlijke belevenissen die het sjamanisme in je los kan maken. Nu besef ik dat dit van toepassing is op ieder moment en zowel op innerlijke als uiterlijke ervaring.

Opvallend komen veel mensen in een bepaalde periode met dezelfde ‘klacht’. Alsof de ervaring die we opdoen als een soort golf door ons heen spoelt en dat wat in jouw leven voorvalt, eigenlijk een persoonlijke vertaling is van een collectieve energie.

Met deze observatie in het achterhoofd, is het vaak makkelijker rustig te blijven in roerige tijden, om niet al te hard te worden meegesleurd in alle gevoelsreacties die dit in jezelf teweeg kan brengen. Als jij rustig blijft staan, spoelt de golf gewoon door je heen en blijf je helder en open in het vinden van oplossingen en alternatieven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.